NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI Boris Svrtan u ulozi “čovjeka bez kojeg ne bi bilo ove Hrvatske”


Pokušao sam izgraditi nekakav obrambeni mehanizam da sačuvam živce (čitaj: sebe) od nevjerojatnih vijesti vezanih uz ovu čud(es)nu zemlju bez budućnosti.

Ali, ova idolatrija branitelja uvijek me izbaci iz takta. I od moje odluke (ne uzrujavaj se, Mladene!) ništa. Nula bodova. Tako danas čitam Studio (prilog Jutarnjeg lista). Već na naslovnoj stranici reklamiran je intervju s Borisom Svrtanom gdje on kaže da igra ulogu čovjeka bez kojeg ne bi bilo ove Hrvatske.

Željan da saznam kome to imamo zahvaliti za ovu Hrvatsku, unutar priloga Studio nađoh te stranice intervjua. I tamo pročitam da u Vrdoljakovu i Višnjićevu filmu „General“, budućem dobitniku Oscara i obveznom medijskom štivu za osnovne i srednje škole, rečeni glumac (i ponovni direktor zagrebačkoga kazališta Gavella) igra Antu Rosu, suborca generala Ante Gotovine još iz onih slavnih dana Legije stranaca u kojoj su ti naši heroji izgrađivali svoj patriotizam.

Dakle, Antu Rosu, čovjeka bez kojeg Hrvatske ne bi bilo. Je li to otkriće doista toliko epohalno ili je ono otkriće samo za mene? Bilo kako bilo, ja se ponovno zastidim zbog svoga golemog neznanja. A još se i iznenadim i uzrujam. A ne bi trebalo.

Valja se, naime, pripremiti za nedjelju i doživjeti pobjedu Ivana Čehoka u Varaždinu, Milana Bandića u Zagrebu i Željka Keruma u Splitu. Jer kako su nas učili u prošloj državi – ništa nas ne smije iznenaditi.

Piše: Mladen Godek

Foto: Nova tv / youtube / screenshot

Oglasi

Jedna misao o “NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI Boris Svrtan u ulozi “čovjeka bez kojeg ne bi bilo ove Hrvatske””

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s