ĆAĆA SE VRAĆA Da ovo o povratku dr. Ive nije gola istina, čovjek bi pomislio da živimo u Kafkinu romanu


Piše: MIHAELA ZAGORŠĆAK

Nad dr. Ivom vise brojni kazneni postupci i optužbe za milijunske štete. Malo je bio u Remetincu, pa su ga malo pustili, pa je opet malo bio, pa su ga opet pustili. Ne smeta njemu to. Nedužan je i to će dokazati. Narod ga voli. Što ćeš, kad čovjek ima karizmu. Kamo god ide, svi mu kliču i svi ga tapšaju po ramenima. Nema veze što je bio u Remetincu. I što će možda opet tamo biti. Nikoga to više nije briga. Glavno da je uvijek uz malog čovjeka. Evo, penzionerima je sad obećao veliko gradsko zemljište za novi dom. A ono što dr. Ivo obeća, to nije ludom radovanje. Podršku penzionera imao je uvijek dok je bio na vlasti. Sad je ima dok se prema toj istoj vlasti ponovo penje.

Ćaća se vraća. Da popravi sve ono što su oni prije njega razje..ali. Nema veze što se sad okružio ljudima koji su prije šest godina na glavnom gradskom trgu vikali protiv njega.  Ti isti sada se ispričavaju što su svojim prosvjedima pomogli da SDP i HNS dođu na vlast. Isto se tako ispričavao i dr. Ivo što je morao u zatvor i prepustio jadne građane na milost i nemilost nesposobnoj SDP-HNS vlasti.

Ne smeta dr. Ivi ni što se uz njega može vidjeti i njegov kum, bivši direktor komunalne firme, osuđen zbog gospodarskog kriminala. Taj, pak, čeka da ode u zatvor na odsluženje kazne. Presuda ipak još nije pravomoćna, pa možda je i on nevin

No, sad je tu da popravi stvar, da sve bude kao što je bilo u njegovo vrijeme. Kampanja je, drugi krug je, pa ne smeta što se javno sastaje s kandidatom za župana koji je odslužio kaznu zbog prometne u kojoj je poginulo dvoje ljudi. On mu je ipak draži od onog mrske mu HNS-SDP vlasti. A s njim je, u svoja najbolja vremena, surađivao da bolje nije moglo. Pa bi oni opet zajedno. Prava ljubav se ne zaboravlja.

Ne smeta dr. Ivi ni što se uz njega može vidjeti i njegov kum, bivši direktor komunalne firme, osuđen zbog gospodarskog kriminala. Taj, pak, čeka da ode u zatvor na odsluženje kazne. Presuda ipak još nije pravomoćna, pa možda je i on još nevin. Jer ipak su za cijeli taj kazneni postupak protiv njega krivi novinari i medijski linč. Tko bi drugi.

Da stvar bude zanimljivija, u Gradsko je vijeće ušao i bivši odvjetnik dr. Ive. Ako se nisu slagali dok je bila frka u Remetincu i pred sudom, sad će sigurno cvjetati ruže. Još je bolje, u Vijeću će sjediti i onaj za kojeg dr. Ivo tvrdi da ga uopće privatno ne poznaje, a s njim dijeli optužnice. Sve ljepše od ljepšeg, pravi šou od gradskog parlamenta.

Da, ćaća se vraća. Na velika vrata. Da vodi Grad koji ga tuži. Da nije istina, čovjek bi pomislio da smo u nekom Kafkinom romanu. Ali nismo, u Varaždinu smo. A svaka sličnost dr. Ive s početka teksta i dr. Sanadera je slučajna. Sanader je ipak već za nešto osuđen. Dr. Ivo koji bi opet vodio Varaždin nije. Još.

Foto: N1/youtube screenshot

BILJEŠKA O AUTORICI

Mihaela Zagoršćak jedno je od najjačih i rijetkih slobodnomislećih novinarskih pera u Gradu baroka i Špancirfesta. Obavljala je novinarske i uredničke poslove u Varaždinskom tjedniku, Večernjem listu i Podravskom listu. Danas je u privatnom biznisu, usredotočena na zdravlje i njegu. Mihaela više nije medijski angažirana i to je, na žalost, nepopravljiva šteta za sve medije u sjevernoj Hrvatskoj.

Oglasi

3 misli o “ĆAĆA SE VRAĆA Da ovo o povratku dr. Ive nije gola istina, čovjek bi pomislio da živimo u Kafkinu romanu”

 1. Ajmo ovak…demomracija dozvoljava da svako javno u bilo kom trenutku iznese svoje viđenje bilo koje situacije. Novinari su tu, dakako, u prednosti no…
  Gospođa Zagoršćak ovim svojim člankom zapravo pljucka po građanima grada Varaždina aludiranući na njihovu pamet. Imaju li oni pravo pljeskati kome hoće, a da to ne zasmeta, u ovom trenutku, gospođi Zagoršak? Postoji nešto što civilizirani svijet naziva “istraživalačkim nivinarstvom”. Ovaj članak mi se ne ukalapa u tukategoriju. Red kritke, red trača, red osobnog doživljaja situacije…
  Molim poštovanu gospođu novinarku da me uputi u koju kategoriju ovo spada. Unaprijed se od srca zahvaljujem.
  P.S.
  Btw, zašto ovaj članak koji se, usput budi rečeno, odnosi na građane grada Varaždina, nije objavljen u nekim od tiskovina grada Varaždina ili Varaždinske županije ili na nekom od “domaćih” portala?

  Sviđa mi se

 2. Šteta da se jedno dobro javno pero povuklo. Moja novinarska sipatija, s kojom se ovaj puta ne slaže. Očito ima druge okupacije pa joj je analitika zakazala. Članak je površan, nema one njene poznate pitkosti, očito nema više niti dobrog poznavanja trenutne društvene i političke situacije u Varaždinu. Jedan tipičan i prisječno loš i neprofesionalan uradak. Mihaela zna i može neusporedivo bolje.

  Sviđa mi se

 3. Ne vidim sto je u tekstu sporno. Osim same cinjenice da se Cehok uopce kandidirao na izborima. To je i povod ovog osvrta. A vase kritike? Opcenito lupetanje i drzanje stange Cehoku, iz aviona se vidi. Iskreno me zanima – s kojim diijelom teksta se ne slazete i zasto. Konkretno, primjer i argument. Ovo vas razotkriva kao Cehokove glasace. I nista drugo. A savjest je ponekad jako tesko oprati.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s