VIP TRETMAN Što Keleminec i Krupski rade u svečanoj loži Gradskog stadiona


Dražen Keleminec već godinama ima vip tretman na Gradskom stadionu u Koprivnici. Na tekmi Slavena i Dinama u utorak u svečanoj je loži sjedio u društvu direktora tvrtke Belupo i Slavenova klupskog predsjednika Hrvoja Kolarića te moćnog HDZ-ova člana Mamićeve i Šukerove nogometne vlade Roberta Markulina.

Keleminec je u loži ugodno ćaskao i s direktorom kluba Zvonimirom Šimunovićem, županom Darkom Korenom, šefom megasmetlišta Piškornica kod Koprivnice Mladenom Jozinovićem te drugim podravskim odličnicima i zaslužnicima. Uz rame mu je sjedio još jedan poseban vip gost – bivši šef koprivničke Porezne uprave Slaven Krupski, osoba nepravomoćno osuđena na osnovi uskočke optužnice da je poreznim pogodovanjem građevinskom poduzetniku državu oštetio za više od tri milijuna kuna. Dobio je dvije godine zatvora i nalog da solidarno s poduzetnikom državi vrati novce. S kamatama.

Slavenaši pozdravljaju publiku nakon veličanstvene pobjede protiv Dinama

Krupski je također redovan gost svečanog špalira pa je, tako, u našoj opjevanoj loži potkraj veljače srdačno dočekao i novoizabranog šefa uprave Podravke Marina Pucara. Fotoreporteri zabilježili su taj dirljivi rukohvatni trenutak. Pucara otad nema na Slavenovim tekmama. Očito mu je netko prišapnuo da nije dovoljno ‘ugledan’ za tu ekipu.

Kele je kao šef opskurnog A-HSP-a dugogodišnji koalicijski partner lokalnog HDZ-a i župana Korena, a ruka njegovih vojnika često je važna potpora koalicijskoj većini u Županijskoj skupštini

Za razliku od Krupskoga, za Keleminca ste ziher čuli. To vam je onaj neonacistički lik koji Jelačić-placem sa svojom mračnom sljedbom paradira u crnoj uniformi veličajući ustaške koljače. Policija ga svako malo privodi, a Prekršajni sud kažnjava. No, Kele se ne da. Ako niste znali, najpoznatiji hrvatski ustaša radi u Podravki. I nitko tako ne zna osramotiti Koprivnicu kao naš Keleminec. Ne uspijeva to niti jednom našem političaru. Čak se i s veleposlanstvom SAD-a uspio nedavno zakvačiti.

Kele je kao šef opskurnog A-HSP-a dugogodišnji koalicijski partner lokalnog HDZ-a i župana Korena, a ruka njegovih vojnika često je važna potpora koalicijskoj većini u Županijskoj skupštini. Zato je donedavno, za vlasti Sanadera, bio i u upravi NK Slavena. Nije isključeno da će biti opet, samo ako na lokalnim izborima u svibnju uspije uloviti koje ulazno mjesto u lokalnim parlamentima. Onda će mu i mjesto u svečanoj Slavenovoj loži biti čvrsto zacementirano. Osim ako šef HDZ-a Plenković baš do kraja ne popizdi.

Bivši glavni podravski poreznik Slaven Krupski kadar je nekadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i HDZ-ova nogometnog ministra Markulina. Čime je on zadužio klupske čelnike pa mu redovito dodjeljuju vip tretman – nije poznato. No, ostaju medijska svjedočenja da je Krupski na čelo Porezne uprave došao u trenutku kad je NK Slaven tresla ozbiljna porezna ‘kriza’ zbog mnoštva putnih naloga. Poslije se o toj ‘krizi’ nije govorilo.

U Slavenovu udobnom špaliru pod krovom Gradskog stadiona znalo se naći još živopisnih javnih imena. Hodočastili su tamo Zdravko Mamić, Damir Vrbanović. Neven Šprajcer, Željko Širić Širkan i drugi uskočki junaci iz domaće nogometne močvare. Pojavljivali su se uglavnom u društvu Roberta Markulina, člana izvršnog odbora HNS-a, koji se u povodu tih druženja znao vaditi kako je protokol, eto, nalagao da se druži i ljubaka s njima. Ne bi on, ali protokol je svetinja. Bolje iznevjeriti prijatelja, nego dobar protokolarni običaj.

Davati društvenu počast osobama u ozbiljnom sukobu sa zakonom ne može biti normalno i prihvatljivo stanje. To nije moja Koprivnica

Ne znam kako vama, ali meni je kao vjernom Slavenovu navijaču i osobi ponosnoj na liberalnu, uljuđenu i građansku Koprivnicu svečana loža na Gradskom stadionu ozbiljna i zvučna šamarčina. Davati društvenu počast osobama u ozbiljnom sukobu sa zakonom ne može biti normalno i prihvatljivo stanje. To nije moja Koprivnica. Zato mi je potpuno neshvatljiva posvemašnja indolentnost Slavenovih čelnika, Podravkinih i Belupovih menadžera, lokalnih političkih dužnosnika i čelnika javnih tvrtki.

Je li im barem malo neugodno dok ugodno zavaljeni u toplim vip foteljama sjede u društvu osoba optuženih ili osuđenih za najteža kaznena djela te onih koji šire rasnu i vjersku netrpeljivost?

Tekst i foto: R. Mihaljević

Oglasi

2 misli o “VIP TRETMAN Što Keleminec i Krupski rade u svečanoj loži Gradskog stadiona”

  1. Čovjek ne može drugo nego se složiti sa ovim sjajnim tekstom. Još jedan dokaz povezanosti polizike i sporta, sa svim negativnim implikaciljama koje takav “brak” prate. A autoru jedno veliko: BRAVO!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s